Selecteer een pagina

De Flywheel

De Flywheel nodigt al jouw collega’s uit om mee te doen aan zes week challenges, via een web based platform. Zij doorlopen de online challenges in tien minuten en worden ook geprikkeld om ervaringen en ideeën face-to-face te delen. Hoe meer challenges je afrondt, hoe meer punten je krijgt en hoe hoger jouw team in de ranking komt. Het creëert veel positief rumoer op de werkvloer, maar bovenal helpt het mensen zichzelf, hun werk en hun omgeving te veranderen.

Maakt het grote groepen collega’s laagdrempelig, leuk en makkelijk om mee te doen en mee te denken.

 Vertaalt jouw strategie naar het dagelijks werk en haalt wensen, kennis en ervaringen op.

Geeft collega’s een gevoel van inspraak, saamhorigheid en binding over bedrijfsonderdelen en functies.

Biedt interne change agents de mogelijkheid om hun inspanningen te versnellen.

Werkt als katalysator en vliegwiel om een nieuwe strategie echt te integreren.

Geeft meetbare resultaten op KPI’s als kennis, houding, gedrag, net promotor score, gevoel van inspraak, trots en waardering werkgever.

De Flywheel in cijfers:

Deelnemers

%

had er plezier in!

Ideeën en meningen

%

van uitgenodigde collega's doet mee.

Acties

%

laat gedragsverandering zien.

Strategische follow-up levert het meeste op.

Als de Flywheel heeft gelopen is het zaak om het vliegwiel aan de gang te houden. Liefst natuurlijk door jouw collega’s. Gedegen en zichtbare follow-up zal de betrokkenheid en het eigenaarschap verder doen groeien. Snowballs & Flywheels levert diverse follow-up services om dit te ondersteunen. Onze resultaten laten zien dat het eenmalig laten draaien van de Flywheel al veel oplevert, maar dat het effect bij twee of drie keer verder wordt versterkt.

 

Dit was de beste interne activatie van onze duurzame groeistrategie die ik ooit heb gezien!

Katja Wagner

Head of Business Development, Unilever

Dit is ontzettend gaaf om te doen. Het geeft positieve reuring en verstevigt het informele netwerk. Dat is ongelooflijk belangrijk. En we zien het nu ook terug in de cijfers van ons medewerkertevredenheidsonderzoek. Collega’s praten met vrienden, familie en klanten erover. Dat heeft weer positieve invloed op onze externe reputatie. En dat trekt weer de juiste mensen aan om onze duurzame groei visie waar te maken.

Rob Stolk

VP HR, Unilever

Share This