Selecteer een pagina

Snowballs & Flywheels ontwikkelt een programma voor duurzame gedragsverandering binnen jouw organisatie. Hoe doen we dat?

In vijf stappen, met onze Flywheel methode

1. Samen identificeren we de juiste collega's en haakjes om de gewenste verandering in gang te zetten.

Identificeren van de Sweet spots

We duiken jouw organisatie in. Het antwoord op ‘what’s in it for…’ managers en medewerkers staat centraal. Het klinkt zo simpel, maar dat is het niet. Duurzame verandering start op het punt waar mensen in de organisatie op dat moment staan, waar zij dagelijks tegen aan lopen en bij wat hen dagelijks motiveert in hun werk. We betrekken de juiste collega’s voor jouw coalitie van verandering en brengen in enkele sessies de ‘sweet spots’ van jouw organisatie in kaart. Deze leiden tot een logische keuze in thema’s voor de invulling van de challenges die de kern vormen van het programma tot gedragsverandering.

Sweet spots, Flywheel program

2. We ontwikkelen een uitdagend en op maat programma, gestoeld op gedragsverandering.

Op maat challenges die passen bij jouw organisatie

We gaan aan de slag met het resultaat van de eerste stap en ontwikkelen een serie challenges. Mensen raken in hoofd en hart staat bij het ontwerp van iedere challenge centraal. We gebruiken daarvoor diverse bewezen theorieën van gedragsverandering, maar ook kennis vanuit gamification en persuasive design. Gelijktijdig werken we samen aan een uitrolplan. We formuleren krachtige kernboodschappen voor managers en medewerkers. De insteek van de uitrol is om zo min mogelijk te zenden, het doel is mensen direct te activeren.

 

ijsschots

3. Zes weken lang gaan jouw medewerkers aan de slag met eenvoudige, leuke en inspirerende challenges.

Zes weken rumoer op de werkvloer

Met begeleiding van onze kant gaan grote groepen collega’s aan de slag met zes uitdagende challenges. Maar niet voordat we een nulmeting hebben gehouden. Elke challenge bestaat uit een een opwarmende quiz of video, een actie-element en het delen van ideeën onder collega’s. Tien minuten per week is voldoende om actief mee te doen. Basis vormt een online tool en methode die leren en veranderen voor grote groepen collega’s leuk, eenvoudig en inspirerend maakt. En daarvoor maken mensen graag wat tijd vrij, zo laten de resultaten zien. Onze Flywheel methode zorgt voor rumoer op de werkvloer maar helpt mensen vooral om zichzelf en hun omgeving te veranderen. Ben je benieuwd naar de Flywheel methode, we geven je graag een demonstratie van de mogelijkheden.

FLywheels dashboard

4. Enthousiaste collega's zetten een niet te stoppen golf van verandering in gang.

Succes gegarandeerd.

Na zes weken doen we een nameting en evaluatie. Daaruit blijkt keer op keer dat de Flywheel methode een krachtig instrument is. Gemiddeld doet zo’n 80%  van de medewerkers actief mee, Het verandert de mindset, het gedrag en de cultuur binnen de organisatie, verhoogt scores op KPI’s, zoals die integratie van duurzaamheid in de business.  Ook heeft het een positief effect op de medewerkersbetrokkenheid en het interne en niet onbelangrijk, het externe imago van de organisatie.

 

5. Het grootste effect bereik je met een goede follow up.

Duurzaamheid in het DNA van jouw organisatie

De  effecten van de Flywheel methode zijn krachtig en duurzaam, zeker als ze goed in jouw organisatie worden geborgd. Dat bereik je met colllega’s uit jouw coalitie voor verandering die zich verantwoordelijk voelen voor de follow-up op de resultaten. En dat bereik je door de collectieve resultaten aan iedereen zichtbaar te maken. We halen veranderverhalen van medewerkers en teams op en selecteren een aantal boegbeeldprojecten die voortkomen uit de bijdragen van jouw collega’s. Afhankelijk van de omvattendheid van de transitie kunnen we de follow up ook gebruiken voor een tweede golf met challenges waarin we verdere stappen zetten.

 

Geïnteresseerd in de Flywheel methode voor jouw organisatie? Neem contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvend gesprek.

7 + 13 =

Share This