Selecteer een pagina

Hoe

 

We creëren beweging in je organisatie, zodat jij in staat bent om een andere koers in te zetten.

Laten we eerlijk zijn, als alles al perfect zou gaan, dan zou je dit nu niet lezen. Je bedrijf is het gevoel van richting of betekenis verloren; je mensen zijn niet meer gemotiveerd, onderdelen werken vaker langs elkaar heen; je moet innovatiever worden, of zelfs je hele business model veranderen door disruptieve technologie of veranderingen in de markt.

Wij haken in op de intrinsieke motivatie van jouw mensen, ontdekken authentieke manieren om die te verbinden aan de ambities van jullie bedrijf, en voeden kleine initiatieven om ze te laten volgroeien tot een brede beweging (het ‘sneeuwbaleffect’).

En dan helpen we je om dat momentum vast te houden met de juiste soort interventies en strategieën (het ‘vliegwieleffect’).

 

sneeuwbaleffect + vliegwieleffect = snowflyeffect

 

We hebben met Snowballs & Flywheels gewerkt aan een project om onze beleggers meer eigenaarschap te laten nemen voor verantwoord beleggen. Naast allerlei praktische interventies, ging het hierbij echt om een cultuur- en gedragsverandering. Eigenlijk om een andere manier van werken, veel meer gericht op samenwerking en van elkaar leren.

Snowballs & Flywheels heeft snel in kaart gebracht wat er aan schortte. Vervolgens hebben ze in dialoog met de doelgroep een aantal hele concrete, maar relatief simpel uitvoerbare interventies ontwikkeld om dit te adresseren.

Het meest waardevol in dit traject was de spiegel die Snowballs & Flywheels ons in dit traject heeft voorgehouden. Door hun diepe ervaring op gebied van gedragsverandering te combineren met een kritische blik op de organisatie hebben ze PGGM feedback kunnen geven die veel breder van nut is dan voor dit project alleen.

Saskia van den Dool

Senior Advisor Responsible Investment, PGGM Investments

Share This