Selecteer een pagina

Influencers binnen Eneco Groep werken aan de toekomst

DOOR
EGON DE BRUIN

4 januari, 2018

“Eneco in de toekomst zie ik als één groot netwerk van zelfsturende teams.”

Aan het woord is Christian Dietzel, lid van het team dat binnen Eneco Groep een groot verandertraject aanvliegt van collega’s om beter met elkaar samen te werken voor hun missie: duurzame energie van iedereen. Hoe? Collega’s kozen hun influencers uit heel de organisatie. Van manager tot monteur. Die zijn aan de slag gegaan met wat er werkelijk speelt op de werkvloer; welke onderliggende gedragspatronen er zijn in teams en tussen teams; wat het maakt dat je je veilig voelt om kennis te delen, om met nieuwe innovatieve oplossingen te komen. En ze bepaalden zelf hoe zij praktisch en dagelijks in hun deel van de organisatie een voorbeeld voor hun collega’s kunnen zijn. Van collega tot collega, peer-to-peer.

Voor Werken bij Eneco Groep vertelt Christian in deze video wat zijn persoonlijke drijfveer is en laat hij kort wat zien van het influencers-netwerk:

Snowballs & Flywheels introduceerde deze manier van werken bij Eneco. We zorgden samen met zowel top managers als monteurs dat dit netwerk van influencers door alle lagen van de organisatie zich kon vormen en opstarten. De energie die het netwerk ervaart en opwekt – duurzaam natuurlijk ;) – is zo aanstekelijk dat spontaan andere groepen collega’s zich aanmelden. Het draait nu als een vliegwiel.

Nieuwe inzichten rechtstreeks in je inbox?
Abonneer je op onze nieuwsbrief.

6 + 3 =

Share This