Selecteer een pagina

Influencers binnen Eneco Groep werken aan de toekomst

“Eneco in de toekomst zie ik als één groot netwerk van zelfsturende teams,” vertelt influencer Christian Dietzel. Hoe werkt een groot verandernetwerk van invloedrijke collega’s aan hun missie: duurzame energie van iedereen?

Hoe je hersenen je slechte dingen laten doen na ‘goed’ doen

‘Jezelf prijzen voor ‘goed’, moreel gedrag verhoogt de kans dat je daarna iets ‘slechts’ gaat doen. Maar wat moet je dán doen?

Wat leren pubers leiders over leren en verandering?

Werknemers zijn in een identiteitscrisis: ze moeten opeens anders zijn en doen. Zoals pubers. Wat kunnen deze transformatie-experts leiders leren?

Ok, je mensen bewegen, maar dansen ze ook?

Organisaties willen goed anticiperen op bewegingen van markt en klant, willen ‘swingen’, maar vaak doen ze de ‘stasis shuffle’ – schuifelen op één plek.

Verandermoeheid bestrijden…met sneeuwballen?

Medewerkers lijden onder verandermoeheid. Een status quo behouden is ook heel menselijk. Maar hoe balanceer je dit met de noodzaak om wel snel te veranderen nu?

Leiders die zelf niet veranderen, wat te doen?

Een klant legde laatst een bekend fenomeen voor: leiders die wendbaarheid promoten, maar zelf weerstand bieden aan verandering op bestuurlijk niveau. Wat te doen?

Big behaviour data zegt het: gedrag is aanstekelijk, spread the love

Gedrag is aanstekelijk en social tech versterkt dit effect. Hoe zet je dit in als leider van een bedrijf dat transformeert in een ‘force for good’?

Waar de *piep* gaan we naar toe?

Hoe dragen organisaties bij aan maatschappelijke transities? De visie van dr. Mignon van Halderen op thought leadership en paradigma-aanpassing.

Zingeving komt bedrijven binnensijpelen als drijfkracht voor verandering

Oud IKEA top manager Liesbeth Dillen spot dat het in de top van het bedrijfsleven nu over zingeving gaat. De drijfveer van toekomstige leiders is ‘return on society’, een model waarvan ze het succes zelf heeft ervaren.

De verborgen invloed van sociale netwerken

Yale’s Nicholas Christakis schetst hoe jouw sociale netwerken je gedrag onbewust beïnvloeden. Een eye-opener, ook voor veranderingen in organisaties…

Share This