Selecteer een pagina

Wat doen we voor je

We maken complexe veranderingen hanteerbaar en schaalbaar

Hoewel de eigenlijke implementatie complex kan zijn, is het principe van onze aanpak eenvoudig.
We kunnen het in vier stappen uitleggen:

1. Motivatie

We kijken nauwkeurig naar wat er speelt in je organisatie, wat er werkelijk speelt. Pas als we voldoende helder hebben wat de belangrijkste drijfveren van je mensen zijn – hun hoop, hun vrees, hun frustraties, hun bevlogenheid voor hun dagelijks vak- maken we een Behavioural Fabric overzicht, een analyse van onderliggende gedragspatronen. Want als je wil dat mensen zaken anders aanpakken, dan moet je met ze praten, niet over ze. 

 

 

Mensen willen wel veranderen, maar niet veranderd worden.

2. Juiste mensen

We identificeren de collega’s met het juiste informele netwerk, mensen die de meeste invloed hebben op hun collega’s. Door met hen te werken creëren we beste omstandigheden om de veranderingen te verspreiden in je organisatie. Je kunt het vergelijken met een vuurtje proberen aan te steken. Eerst kleine takjes aansteken werkt beter dan met 100 lucifers de houtblokken proberen aan te steken.

 

 

Mensen leren en kopiëren het meest van mensen zoals zij (hun ‘peers’).

3. Momentum

Ideeën en gedragingen moet je net als jong leven in het begin zorgvuldig en liefdevol koesteren. We helpen jou en het leiderschapsteam met het ontwerpen van een strategie om de beweging die jullie graag zien te laten doorgroeien en niet weer uit te laten doven.

 

 

Alleen ‘communiceren’ zet mensen niet in beweging, een slim ontwerp voor gedragsverandering wel.

4. Metamorfose

Op een gegeven moment hebben genoeg collega’s zich het nieuwe gedrag eigen gemaakt in hun dagelijkse werkpraktijk. Een kantelpunt is bereikt en het is onderdeel geworden van de bedrijfscultuur. Het mooie is, is dat de nieuwe, geleerde dynamiek om dit te bereiken het ook weer makkelijk maakt om andere veranderingen te introduceren. De eerste stap naar een echt lerende, wendbare organisatie is gemaakt.

 

 

Gedrag verandert cultuur, niet andersom.

#de4Ms, #MMMMgoed

Share This