Selecteer een pagina

Vraag van de week

Ok, je mensen bewegen, maar dansen ze ook?

DOOR
DANIEL LUTZ

15 MAART, 2017

Ok, de meeste topmanagers formuleren hun vraag zo niet, maar ze willen wel weten hoe ze hun organisatie dynamischer kunnen maken, meer responsief op bewegingen van de markt en klant en meer gecoördineerd als een geheel. De zakelijke variant op swingen dus. Energiek, individueel en toch synchroon en leuk!

Maar terwijl organisaties zeggen dat ze passioneel willen swingen, doen ze de meeste keren slechts de ‘stasis shuffle’, een beetje schuifelen op één plek. Dat komt doordat het leeuwendeel van mensen en teams – van hoog tot laag – geleerd hebben om te doen alsof ze meebewegen maar ondertussen stevig op hun plek te blijven staan.

 

“Ze hebben de stasis shuffle geleerd – doen alsof je meebeweegt, maar ondertussen op je eigen plek blijven schuifelen.”

Dat is waarom adviseurs vaak worden ingevlogen. Adviseurs zijn goedbetaalde zondebokken. Ze komen, ze zien, en schrijven een rapport dat weinig mensen lezen. Dat zet weinig in beweging. Managers kunnen de bestuurders laten zien dat ze pro-actief en ijverig zijn geweest, medewerkers kunnen klagen over hoe weinig de externe adviseurs van hun dagelijkse realiteit begrijpen, en iedereen zucht en gaat weer schuifelen.

En daarom zijn wij geen adviseurs. En schrijven we geen lange rapporten. Zie ons niet als consultant, maar zie ons als je choreograaf.

 

“Adviseurs zijn goedbetaalde zondebokken. Maar wij zijn je choreograaf.”

 

Laten we dansen! :)

Photo by SwingStep

Nieuwe inzichten rechtstreeks in je inbox?
Abonneer je op onze nieuwsbrief.

4 + 9 =

Share This